Verdieping Dementie

JE ziet nu DAT ZORGEN ANDERS EN BETER KAN

Play Video

Over de verdiepingsopleiding dementie (01:04 min)

Inhoudsopgave

  Over de verdieping Dementie

  De verdieping is het vervolg op de basis.

  Je hebt inmiddels beter leren kijken naar mensen met dementie. Tijdens de verdieping word je nog verder geholpen bij het verkrijgen van kennis en leer je gemakkelijker je werk te doen. Daarbij richten we ons op wat het effect is van jouw houding en gedrag op de cliënten. De uren training worden beloond, omdat je gaat zien dat het zorgen voor mensen met dementie echt anders en beter kan.

  Dat jij serieus bent in jouw werk en volle aandacht wil geven aan de mensen met dementie blijkt uit je interesse voor deze opleiding.

  Tijdens de opleiding word je op een professionele, vertrouwde en prettige manier begeleid door Karin Kuhlmann van Konvida.

  Meld je aan voor deze opleiding via onderstaand formulier.

  Wat leer je?

  We besteden op dit niveau nog meer aandacht aan ‘kijken’ en je vergroot je kennis over dementie.

  Daarnaast word je je nog meer bewust van je eigen gedrag en handelen en daarmee je effect op de mensen in hun andere belevingswereld. Daardoor kun je niet alleen de mensen beter helpen, maar wordt het ook voor jezelf makkelijker en bereik je meer effect met minder handelen. Als je het niet ziet en niet weet, kan je nooit prettig je werk doen.

  Dit doen we onder meer door te kijken naar praktijksituaties en het bespreken hiervan. Net als bij de Basisopleiding, gaan we er niet alleen over praten, want écht kijken naar mensen die leven in hun andere wereld kan je natuurlijk alleen beleven, wanneer je persoonlijke begeleiding krijgt in het verpleeghuis waar jij werkzaam bent.

  Ten opzichte van de basis besteden we nu ook veel meer aandacht aan de effecten van jouw handelen en hoe je het voor zowel de cliënt als jezelf prettiger kunt maken. Je leert ook hoe jij jouw collega advies kan geven en kunt samenwerken aan de verbetering van de zorg voor een specifieke cliënt.

  Wat kun je na de verdieping Dementie?

  De cursist richt zich tijdens de verdieping op zichzelf en doet kennis en vaardigheden op door de effecten van het eigen handelen beter in te zien en aan te passen aan de situatie. Moeilijke situaties kun je makkelijker oplossen en je kunt je collega’s hierbij assisteren.

  De verdieping is naast het opdoen van kennis ook zeer praktisch van aard. Er wordt op een beeldende en interactieve wijze lesgegeven. Het geleerde kan meteen in de praktijk worden geoefend. De cursist heeft meer inzicht gekregen in de belevingswereld van een bewoner met dementie en kan daardoor nog beter voor hem/haar zorgen. Je doorziet meer situaties en gaat er makkelijker mee om. Je werk wordt rustiger en plezieriger.

  Met deze opleiding bereid je je ook voor op trainer- en coach Dementie.

  Voor wie

  De cursist heeft de 'Basis Dementie' afgerond. Met alle cursisten wordt voorafgaand een intakegesprek gehouden om de persoonlijke leerdoelen te bespreken.

  Praktische informatie

  Het is nodig dat het geleerde in de praktijk geoefend wordt; als u niet werkt in een verzorgingshuis volstaat een stageplek ook.
  Voorafgaand is er een intakegesprek over je reden om mee te doen en is er afstemming over de planning.

  De opleiding bestaat uit 3 bijeenkomsten gehouden op een centrale locatie in het land en 4 uur praktijk. De individuele begeleiding in de praktijk vindt plaats in het verpleeghuis waar de cursist werkzaam is (of stage loopt) en gebeurt onder persoonlijke begeleiding van Karin.

  Groepsgrootte: De bijeenkomsten vinden plaats in kleine groepjes tot maximaal 8 personen. De praktijk is individueel.

  Duur van de opleiding:

  • De meeste klanten kiezen ervoor deze opleidingsuren van de Verdieping Dementie te verdelen over een periode van circa 6 weken.
  • Een andere doorlooptijd van de opleiding is in overleg altijd mogelijk.
  • De studiebelasting voor jou is ca. 19 uur.

  Kostenindicatie:
  De kosten voor de opleiding zijn o.a. afhankelijk van groepsgrootte en de locatie. Bij een groepsgrootte van 8 personen ‘in company’ moet u rekenen op minimaal € 900,- per persoon exclusief btw.

  Bij de startbijeenkomst gaan we verder waar we na de ‘basis’ gebleven zijn. Dit breiden we uit met nog meer praktijksituaties, maar nu meer gericht op jouw houding en handelen, en de gevolgen daarvan op de cliënten.

  De volgende stap is 'kijken in de praktijk', zoals ook in de ‘basis’ is gedaan, maar ook hier is de focus meer gericht op jouw houding en handelen. Je wordt je bewuster van de impact die je hebt en oefent met een andere benadering. Je leert dat je met minder inspanning meer kunt bereiken.

  Tijdens een 2e teambijeenkomst delen we de ervaringen van het 'kijken in de praktijk', en bekijken we nog meer praktijksituaties. Karin neemt met jou verschillende mogelijkheden door en wat de effecten daarvan zijn, zodat het nog meer gaat leven.
  Het 'kijken in de praktijk' wordt nogmaals herhaald, zodat het mogelijk is om onder begeleiding met de nieuw opgedane kennis te oefenen.

  In deze periode is er 1 uur gereserveerd om praktijksituaties met Karin op individuele basis te bespreken. Dit noemen we intervisie.
  Als je zelf vragen hebt over cliënten, dan kun je die uiteraard ook stellen tijdens de bijeenkomsten of het 'kijken in de praktijk'. Karin denkt dan met je mee en geeft je advies over jouw rol en legt de relatie met het “echt leren kijken" naar mensen met dementie.

  Bij de eindbijeenkomst kijken we terug op het geleerde en delen ook de praktijkervaringen van anderen. Hierdoor ontstaat ook interactie met andere cursisten en hoor je waar anderen in de praktijk tegenaan lopen. Samen bespreken we hoe we hier nog beter mee om kunnen gaan en ons steeds bewust zijn van ons handelen.

  Aan het eind krijg je een certificaat van deelname.

  Meer informatie en/of aanmelden

  Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier of deze gebruiken om een vraag te stellen. Mocht je telefonisch contact willen, vermeld dan je telefoonnummer of bel met Karin Kuhlmann +31 (0)6 44 572 112.

   Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

   Scroll naar boven