Opleiding tot ‘Dementie-deskundige’

Karin Kuhlmann: Uw docent

Play Video

Opleidingen dementie voor betere zorg (00:46 min)

Opleiding tot dementie-deskundige

Waarom deze opleiding ‘Dementie’

De opleiding tot ‘Dementie-deskundige’ van Konvida wordt verzorgd door Karin Kuhlmann. Zij heeft jarenlange ervaring als trainer en coach binnen zorginstellingen voor mensen met dementie.

Als coach kreeg zij regelmatig de vraag om binnen de eigen organisatie een medewerker als dementie-deskundige op te leiden. In die behoefte wil Karin graag voorzien want een structurele verbetering voor iedere organisatie, die hart heeft voor deze kwetsbare mens, is zoveel mogelijk kennis en kunde in eigen huis te hebben.

Wil je dit ook zelf kunnen?

luister eens naar dit videofragment

Play Video

Waarom deze opleidingen dementie (01:52 min)

Echt "kijken":
we leren observeren wat iemand met dementie mogelijk beleeft.

LEER ÉCHT KIJKEN NAAR MENSEN MET DEMENTIE

Drie niveaus

Het basis- en verdiepingsniveau zijn bedoeld voor het verbeteren van de zorg die je zelf geeft aan mensen met dementie. Op het derde niveau, trainer en coach, leer je collega’s, familie en vrijwilligers te trainen en coachen, en help je samen te zorgen voor een continue ontwikkeling en verbetering.

Iedereen kan instappen op het niveau dat bij hem/haar past.

De 3 niveaus zijn zo opgezet dat ze goed op elkaar aansluiten. Dat wil zeggen dat na de ‘basis Dementie’ je verder kunt met de ‘verdieping Dementie’ en vervolgens ‘trainer-en coach Dementie’. Om het volgende niveau te kunnen volgen, is het steeds noodzakelijk dat het voorgaande niveau door jou is afgerond.
Het is echter wel mogelijk om bijvoorbeeld alleen de basis te volgen, of de basis en de verdieping. Ieder niveau heeft namelijk separate leerdoelen die je ook afzonderlijk goed in de praktijk kunt brengen. Op deze manier is het voor iedereen aantrekkelijk om deze opleiding te volgen tot het niveau wat bij de cursist past.

Basis Dementie

Je wordt je bewuster van jouw eigen houding en het handelen in het zorgen voor mensen met dementie.

Verdieping Dementie

We gaan het ‘kijken’ verder ontwikkelen en je leert je beter af te stemmen op de individuele cliënt.

Trainer en coach Dementie

Je bent specialist in dementie en richt je nu op het begeleiden van je collega’s en de familie van de bewoners.

Scroll naar boven